Baklava yapımında kullnılan hammdeleri inceleyelim…

Un

Harran ovası barak ovasın da yetişen kaliteli sert buğdaydan ve en kaliteli buğdaylardan elde edilen sert buğdau unun dan özel tekniklerle üretilen undan kullanılır.besin değeri çok yüksek olan bu un özel amçalı olarak baklava hamuru için yüzyıllardır aynı yöntemle elde edilmektedir bu un olmazsa olmazıdır baklavanın.

Nişasta

Yine yöreye özel buğdaylardan tamamen özel bir teknikle baklava ya uygun şekilde gün kurusu denilen yöntemle elde edilir özelliği hamuru yapışmadan katmanlar halinde ve kuruma yırtılma olmaksızn açabilmye yarar.

Sadeyağ:

Baklava baklava olabilmesi için tat rahiyası için zamında yani nahar aylarında urfa yöresinin belirli dag ve yaylarında koyun sütünden elde edilen sadeyağlar kullanılır.bu yağlar en eski yöntemle elde edilir biz byağlarımızı temin ederken hijyenik eski yöntemlerle üreten tecrübeli firmalrdan almakatayız.fabriasyon ve madıra tarzı işletmelrden elde edilen yağlar tercih sebebimiz değildir.14 ay yetecek kadar depolar sezonluk olarak aynı tadı yakalamak adına sezon başında tadım örnekelrşyel bize uygun yağları temin ederiz.

Fıstık:

Dünyaca ünlü Gaziantep fıstığı evet bu ürü dünyada en kaliteli olrak gazişehirmizde yetişiyor
Burda rahiya lezzet koku renk ve besin değeri olarak üzerine hiçbir mecrada rakip bulunamaz.mevsiminin en başta ilk hasat firik ve en ince döenminde elde edeilen en kaliteli ürünleri aylık dönemlik ve yıllık olarak depolarız belli ölçüler ve işlermlerden geçen fıstık baklavaya uygun hale getirilerek kullarınız .

Kaymak:

Bu bşr tür süt kreması da denileblir keçi sütü ve irmikle elde edilir aramotik bir lezzet katar.

Şeker:

Sadece ülkemizde malatya ve kayseriyöresinde elde dilen şeker pancarından elde eilen toz şekerden imal etmekteyiz.

Taş fırın:

Özel tekniklerle eski ustalara yaptıralan taş fırınımız ve onu özel ypan zindiyan meşe gibi odun türklerinden ısımır ve pişime uygun hale gelir baklavanın olmazsa olmazıdır taş fırın.

İşçilik:

Çıraklık kalfalık ve ustalık bölümleriyle iyi bir usta 10/15 yıl içinde ancak kalşteli bir ürün çıkaran bişr ustanın ve ekip çalışmasına uyumlu bireylerin birlikte çalışmaısyla yetişeblir.meşekatli zor ve çok titizlik sabır özveri isteyen bir süreçtir.