Baloğlu Menü
Alışveriş Sepeti

Baklavayla İlgili Genel Bilgiler RSS

Baklava, Orta Doğu ve Akdeniz mutfağının en ünlü ve sevilen tatlılarından biridir. Baklavayla ilgili genel bilgiler incelendiğinde ince yufka tabakaları arasına dökme şerbetle hazırlanan bu tatlı, özellikle Türk, Yunan, Arap ve Orta Doğu mutfaklarında önemli bir yere sahiptir. Genellikle fıstık, ceviz veya badem gibi çeşitli kuruyemişlerle doldurulan baklava, farklı bölgelere göre çeşitlilik gösterir. İki yufka arasına arzu edilen ölçüde yağ sürülerek katlanan ve fırınlanan baklava, özel şerbetiyle ıslatıldıktan sonra servis edilir. Tatlı ve hafif doku yapısı, ince yufka tabakalarının kıtır kıtır lezzetiyle birleşerek damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır. Baklava, özel günlerde ve kutlamalarda sıklıkla tüketilirken, misafirperverliğin ve paylaşmanın simgesi olarak da kabul edilir.

Aslantürk Zehra 15 Ara 0 4018
Gaziantep baklavası, baklavacılık geleneği ve lezzetiyle ünlüdür. Bu özel tatlı, Gaziantep'in kültürel ve tarihi mirası olan bir simge haline gelmiştir. Şehrin coğrafi konumu ve iklimi, özellikle kull..
Aslantürk Zehra 15 Ara 0 460
Baklava yapımında kullnılan hammdeleri inceleyelim…UnHarran ovası barak ovasın da yetişen kaliteli sert buğdaydan ve en kaliteli buğdaylardan elde edilen sert buğdau unun dan özel tekniklerle üretilen..
Aslantürk Zehra 15 Ara 0 303
Dünyaca en çok tanınan tatlılarımızın başında gelen baklava günümüz Türk mutfağı tatlıları arasında zirvede yer almaya devam etmektedir. Çeşitliliğini ve ününü Osmanlı döneminde kazanan baklava Osmanl..
Gösterilen: 1 ile 3 arası, toplam: 3 (1 Sayfa)
Bu Sitede, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır.